Hoe Beginnen Huis Bouwen

Published Jun 15, 22
5 min read

Huis bouwen met een sterke raadgever

Huis bouwen? Wilt u een nieuwe woning bouwen? Dan hebt u een bouwgrond nodig en vervolgens een bouwvergunning om uw huis te kunnen bouwen. Maar weet u ook of u btw of registratierechten betaalt op de aankoop van een bouwgrond? Kent u de normen waaraan een nieuwbouwwoning moet voldoen? Of weet u wanneer een veiligheidscoördinator moet aangesteld worden op de werf? Bij een huis bouwen komt er veel bij kijken...

Bij het bouwen van een huis komt er veel bij kijken

Vooraleer je een huis kan beginnen bouwen, moet je op zoek gaan naa de geschikte bouwgrond. Heb je de perfecte bouwgrond gevonden? Plaats er dan onmiddelijk een optie op, zodat je zeker bent van dit jou bouwgrond is om een huis te bouwen. Let op je budget want een huis bouwen kost geld, naast de kosten van de bouwgrond zijn er nog andere kosten zoals : de notariskosten, kosten voor de registratierechten, kost van de onroerende voorheffing,... Maak er je van bewust dat je voldoende financiële mogelijkheden moet hebben, want elke maand is er een hypothecaire lening af te betalen bij het bouwen van een huis.

Architect Frank Gruwez

Architect Frank GRUWEZ leidt een goed georganiseerd architectenbureau met kantoren in Oudenaarde en Gent. Ons werkgebied strekt zich uit van de kust tot de driehoek Gent-Antwerpen-Brussel en Zuid-Nederland. Frank is in de eerste plaats een kunstenaar die via manuele schetsen de eerste ontwerpen van nieuwbouw of renovatie voorlegt aan zijn klanten. Maar een goede eerste kennismaking begint ook met correcte afspraken. Het architectenbureau verzorgt echter veel meer dan enkel een goed uitgebalanceerd ontwerp. Van bij de eerste bespreking met een nieuwe klant wordt een duidelijke budgettering afgesproken die strikt wordt nageleefd. Hiertoe werkt Frank met een uniek systeem bij de opname van het bouwprogramma, waardoor in deze fase een raming tot op 10 % nauwkeurig, mogelijk wordt. Na de opmaak van de uitvoeringsplannen, het lastenboek met de meetstaten en de samenstelling van de offerte-aanvragen volgt er een nauwkeurige definitieve raming met de opmaak van de diverse aannemingscontracten, die wij zelf in het belang van onze klanten samenstellen. Ook na de ondertekening daarvan kunnen onze opdrachtgevers op een goede opvolging van de werken rekenen. Gedetailleerde werfverslagen en de opmaak van een planning van het volledige bouwproces behoren tot de basis-dienstverlening van ons bureau.

Huis Bouwen Duitse Aannemer Prijzen

De komende jaren zullen ze nog verder stijgen. huis bouwen met ytong blokken. Energie besparen is ook voor jou mogelijk als je maar weet waar je op moet letten. Onze gratis energiescans helpen je daarbij. De energiedeskundigen van eos maken met jou een afspraak. Samen met jou doorlopen ze je woning en stellen vast waar de grootste energieverbruikers zitten.

Begin je net aan een renovatie in Gent of ben je al flink op weg naar het huis van je dromen? In elke fase kan je het comfort verhogen en de energievraag van je woning verbeteren. Ecologisch bouwen. Wij bekijken samen met jou de beste aanpak. Van een stappenplan over aannemers zoeken of offertes vergelijken tot opvolging van de werken.

Je kan renovatieadvies en -begeleiding krijgen bij dakisolatie, binnenafwerking en dakvernieuwing isolerende ramen gevelisolatie vloerisolatie vervangen van verwarming warmtepomp(-boiler) wand- of vloerverwarming zonneboiler het aanleggen van een groendak (enkel advies) regenwaterrecuperatie en -infiltratie (enkel advies) verminderen van je energieverbruik ventilatie gekoppeld aan isolatie-ingrepen ontharding van verharde oppervlakten (bvb verharde voortuin) Wat bieden we je? Oplossing op maat van je woning en je budget: persoonlijk stappenplan Advies voor of tijdens de werken Hulp bij opvragen en vergelijken van offertes Planning en opvolging van de werken Advies over de premies van Stad Gent, de Vlaamse Overheid en Fluvius De diensten van de Energiecentrale zijn - huis bouwen met ytong blokken.

Daarvoor beschikken wij over een permanent infoloket. Kijk eerst even in onze rubriek "veelgestelde vragen" (FAQ). Mogelijks zit daar reeds het antwoord op uw vraag. Zoniet kan u ons contacteren. huis bouwen met ytong blokken. Voorwaarden: Inwoners van de provincie Oost-Vlaanderen Organisator: Milieuadvieswinkel Een expert van de Milieuadvieswinkel komt bij je thuis langs en geeft advies op maat in functie van jouw duurzaam (ver)bouwproject.

Je krijgt nadien steeds een schriftelijk verslag van het advies. Op afspraak kan je ook in de Milieuadvieswinkel terecht. Dit aanbod is: gratis voor inwoners uit de meeste Oost-Vlaamse gemeenten, dankzij de steun van je gemeente- en provinciebestuur; Betalend in andere gemeenten. Voorwaarden: Inwoners van de provincie Vlaams-Brabant Organisator: Provincie Vlaams-Brabant Je hebt een concreet ontwerp of plan voor jouw woning, maar weet niet waar en hoe te beginnen? Dan kan het Duurzaam Bouwadvies een oplossing bieden.

De adviseur neemt samen met jou jouw plannen kritisch onder de loep en geeft extra advies en tips, al dan niet bij jouw thuis - huis bouwen met ytong blokken. Het Duurzaam Bouwadvies is een basisadvies en behandelt de volgende punten en/of gaat dieper in op één specifiek punt: Een evaluatie van het ontwerp naar indeling, oriëntatie, compactheid, zomercomfort, etc.; Advies omtrent correct isoleren en het vermijden van koudebruggen; Ventilatieadvies; Hulp bij de keuze van een verwarmingssysteem; Concreet advies inzake waterbesparing, gebruik van regenwater en benutten van de zon voor warm water; Advies omtrent duurzame materialen.

Houten Veranda Aan Huis Bouwen

Gratis in sommige gemeenten, anders: 50 euro voor een advies ter plaatse, 25 euro voor een advies op basis van de plannen Je maakt een afspraak via steunpuntdubo [at] vlaamsbrabant [dot] be (huis bouwen met ytong blokken). Telefonisch reserveren kan op het nummer 016-23 26 49. Het bouwadvies gebeurt in samenwerking met Dialoog vzw en met de steun van de Vlaamse overheid.

Want prijzen en kwaliteit van vaklui kunnen sterk verschillen en het gaat vaak om grote investeringen. Het is niet altijd even eenvoudig om de ontvangen offertes te vergelijken. De Woonkantoren kunnen u helpen met de juiste keuze. De architecten van de Woonkantoren bekijken samen met u welke offerte het best beantwoordt aan de noden van uw specifieke project.U krijgt advies op maat en tips om uw (ver)bouwplannen duurzaam te realiseren (Appartementsbouw). De Eco, Huisdokter beantwoordt uw vragen over onder meer isolatie, hoogrendementsbeglazing, verwarming en materialen. Elke kan u, als inwoner van de stad Antwerpen, na afspraak terecht bij de Eco, Huisdokter in het Eco, Huis. U kan ook zonder afspraak langs gaan bij een van de Woonkantoren in uw buurt.

Houd er wel rekening mee dat als de bouwaanvraag reeds is ingediend, veel aspecten definitief zijn. De fase ervoor is ideaal voor deze screening (huis bouwen met ytong blokken). Huis renoveren. Kamp C voert geen werfbezoeken en –controles uit. Ook EPB-berekeningen maken geen deel uit van het planadvies. Deze dienstverlening is . Ga voor je bezoek aan de slag met de - huis bouwen met ytong blokken.

op het nummer 058 77 90 13. Voorwaarden: Inwoners van West-Vlaanderen Organisator: Provincie West-Vlaanderen Particulieren kunnen bij Acasus terecht voor onafhankelijk advies over hun bouwproject. Onze adviseurs screenen je plannen en bekijken waar je nog winst kunt boeken in comfort en budget. Isoleer ik best het dak, de muren of de vloer? En wat met ventilatie? Hoe renoveer ik mijn woning met milieuvriendelijke en gezonde materialen? Welke premies kan ik allemaal aanvragen? … Je keert terug met een oplossing op maat en concrete antwoorden.

Ook je architect is welkom. kwalitatief en onafhankelijk advies een gesprek van anderhalf uur persoonlijk en op maat, helder en duidelijk Dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen betaal je slechts in plaats van 250 euro voor advies op kantoor (huis bouwen met ytong blokken). Heb je een renovatie project? Dan geven we graag advies bij je thuis voor 50 euro. huis bouwen met ytong blokken.

Bouwgrond

U kunt eerst een bouwgrond kopen en er nadien een huis op bouwen. Op het bouwen van een nieuwe woning betaalt u 21% btw. Maar u kunt ook een nieuwbouw aankopen samen met een bouwgrond. Afhankelijk van de situatie betaalt u op de bouwgrond btw of registratierechten. Hebt u een bouwgrond gevonden? Dan kunt u de omgeving van het perceel verkennen op Geopunt.be. In de kaartapplicatie 'Bouwen' kunt u het adres van het perceel ingeven en in het menu rechts een aantal lagen selecteren, zoals risico op overstromingen, geluidsbelasting door verkeer of de ligging van riolering. U kunt er ook de nabijheid van bossen, bedrijven of woningbouwgebieden nagaan of de dichtstbijzijnde haltes voor het openbaar vervoer vinden.

Overeenkomst met architect en aannemer

Met architecten en aannemers moet u op voorhand duidelijke afspraken maken over de nodige bouwwerken (planning en opvolging van de werken, verwachte datum van oplevering, raming van de kosten, toegang tot en veiligheid op de bouwwerf, aansprakelijkheid). Die afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst, samen met bepalingen over het niet naleven van de afspraken. Tijdens de bouwwerken kunnen allerhande problemen opduiken (bv. afwijking van het bouwplan, vertraging van oplevering, faillissement van een aannemer). Als bouwheer biedt de wet Breyne u een uitgebreide bescherming. Zij legt onder meer de rechten en plichten van elke speler op de bouwwerf vast en voorziet garanties. De belg heeft een baksteen in de maag wordt wel eens gezegd. Wellicht een reden waarom de bouwsector het doorgaans nog zo slecht niet doet. Bouwen zit ons een beetje 'in het bloed', maar hoe begin je met de realisatie van je bouwdroom en welke keuzes kan je als bouwheer in spé allemaal maken?

Architect

Voor een huis bouwen of elke verbouwing waarvoor een stedenbouwkundige vergunning vereist is, bent u verplicht om een architect aan te stellen. Een architect zorgt zowel voor het concept/ontwerp als voor de controle op de uitvoering van de werkzaamheden. De volledige opdracht van de architect wordt vastgelegd in het contract dat u met hem sluit. De architect zal voor zijn diensten een honorarium aanrekenen. Als u geen architect aanstelt en dat wettelijk wel verplicht is, riskeert u te worden vervolgd. Bovendien loopt u ook een ander risico: als uw aannemer bepaalde werken niet goed uitgevoerd heeft, zult u hiervoor geen (volledige) schadevergoeding kunnen eisen als blijkt dat de verplichte controle door een architect deze schade had kunnen voorkomen.

Hoe energiezuinig bouw je? Lage energie, passief of BEN?

Bouwen is keuzes maken. Niet alleen voor de materialen en stijl van je woning, ook op het vlak van energiezuinigheid heb je meerdere opties: een lage energiewoning, een passiefhuis of een BEN-woning.  Lage energiewoning.  In een lage energiewoning zijn alle maatregelen getroffen om het energieverbruik tot een uitstekend niveau te beperken. Een lage energiewoning heeft een E-peil lager dan 40 en een K-peil niet hoger dan 25. Ter vergelijking: de EPB-regelgeving in Vlaanderen schrijft een E-peil van 40 voor bij K40. Het verbruik voor de verwarming en koeling ligt voor een lage energiewoning rond de 30 kWh/m² vloeroppervlakte op jaarbasis.

Voordelen

Een lage energiewoning verbruikt minder energie waardoor je bespaart op je verwarmingskosten. Omdat je de verwarmingskosten aanzienlijk beperkt, ontstaat er een terugverdieneffect. Minder energiegebruik betekent ook minder uitstoot van CO2. Een lage energiewoning is dus beter voor het milieu.

More from Verlichting, Bedden

Navigation

Home

Latest Posts

Ereloon Architect Renovatie

Published Jun 29, 22
4 min read

Veranda Antwerpen Restaurant

Published Jun 28, 22
7 min read

Tuinaanleg Tandt

Published Jun 26, 22
10 min read